درباره متاورس چه می‌دانید؟

ساخت وبلاگ
مفهوم متاورس می‌خواهد نهایت این پیشرفت را محقق کند. احتمالاً شما نیز در مورد متاورس چیزهایی شنیده‌ باشید، اما درک دقیق‌تر این مفهوم به بررسی بیشتری نیاز دارد. در ادامه قصد داریم تا ضمن تعریف Metaverse، به بررسی اظهار نظرها، پیش‌نمایش‌ها، ویژگی‌ها و دیگر رویکردهای مربوط به این مفهوم بپردازیم. در آکادمی بیت‌پین تلاش می‌کنیم علاوه بر افزایش دانسته‌های شما در حوزه خرید ارز دیجیتال، بتوانیم در مورد تکنولوژی و اتفاقات روز دنیا نیز صحبت کنیم.


اگر شما نیز کنجکاو هستید تا بدانید که متاورس چیست و با تحقق آن، قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ حتماً با ما همراه شوید؛ پرداختن به موضوع Metaverse،‌ ماجراجویی هیجان‌انگیزی خواهد بود.




متاورس چیست؟
متاورس یا Metaverse از ترکیب خلاقانه‌ی دو واژه‌ی متا (Meta) به معنی فراتر و یونیورس (Universe) به معنای جهان یا گیتی ایجاد شده است. بنابراین در معنایی اصطلاحی می‌توان متاورس را جهان برتر نیز در نظر گرفت. به‌هرحال Metaverse قرار است ویژگی‌های بیشتری را به دنیای فیزیکی ما اضافه کند. متاورس دنیایی سه‌بعدی است که جهانی تمام دیجیتالی را با دنیای فیزیکی ما ترکیب می‌کند. در این دنیا، افراد می‌توانند به هرآنچه که نیاز دارند، دسترسی داشته باشند؛ از جمله این موارد می‌توان به اطلاعات اشاره کرد.


اگر توجه کنید، اطلاعات در حال حاضر در بستر وب پراکنده هستند اما متاورس قرار است، تمام اطلاعات را به‌صورت یکپارچه دربیاورد تا در کسری از ثانیه بتوان به تمام آن دسترسی داشت. این فقط یکی از جنبه‌های مهم Metaverse است. در ادامه به قابلیت‌های بیشتری از آن پی خواهیم برد.












تاریخچه متاورس
متاورس چشم‌اندازی از آینده است که بسیاری در صنعت کامپیوتر معتقدند نسل بعدی اینترنت نام دارد؛ فضای مجازی واحد، پایدار و سه‌بعدی که در آن انسان‌ها زندگی را به گونه‌ای تجربه می‌کنند که در دنیای فیزیکی امکان‌پذیر نیست.


متاورس پیوند جهان فیزیکی با زندگی دیجیتال، دنیای آواتارها و نسل بعدی اینترنت است.
سیر تکاملی واژه متاورس و دنیای مربوط به آن را می‌توان در یک سری مراحل تاریخی در نظر گرفت. این سیر تاریخی از دهه هشتاد میلادی آغاز شد:


ابداع واژه آواتار توسط گاریوت
در سال ۱۹۸۵، شخصی به‌نام ریچارد گاریوت (Richard Garriott) برای اولین بار از لفظ آواتار (Avatar) استفاده کرد. وی این واژه را در توصیف شخصیت بازیکنی برای حضور در بازی رایانه‌ای به کار برد. گاریوت در تلاش بود تا تمام ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی بازیکن را در آواتار وی جای دهد. به طوری که نمونه‌ای کامل از شخصیت حقیقی بازیکن در دنیای واقعی باشد.


چاپ کتاب اسنو کرش و ظهور واژه‌ی متاورس
در سال ۱۹۹۲، نویسنده‌ای به نام نیل استیونسون (Neal Stephenson)، رمانی از ژانر سایبرپانک تحت عنوان اسنوکرش (Snowcrash) را به تحریر درآورد. این رمان، داستان هکری جوان به نام هیرو (Hero) است که برای مقابله با دشمنان به دنیایی برتر می‌رود؛ این دنیا، Metaverse نام دارد. در واقع واژه‌ی متاورس برای اولین بار در این کتاب مورد استفاده قرار گرفت. دنیایی که شخصیت‌های رمان با زدن عینک‌های مخصوص به آن وارد می‌شدند و به تجارت، سفر یا هر تجربه دیگری می‌پرداختند.


ساخت فیلم‌های هالیوودی آواتارمحور
پس از انتشار داستان استیونسون، اصطلاح آواتار در بسیاری از داستان‌های تخیلی مورد استفاده قرار گرفت. تا جایی‌که از این داستان‌ها، فیلم ساختند. فیلم هالیوودی آواتار (Avatar) محصول سال 2009 به کارگردانی جیمز کامرون (James Cameron) یکی از آن‌ها بود. همچنین فیلم بازیکن شماره یک آماده (Ready Player One) در سال 2018 به کارگردانی استیون اسپیلبرگ (Steven Spielberg) با محوریت شخصیت‌های آواتار ساخته شد. شما می‌توانید برای درک مفهوم آواتار در متاورس، این فیلم‌ها را مشاهده نمایید.


ایجاد ارز دیجیتال اتریوم توسط ویتالیک بوترین
اتریوم (Etherum) پس از بیت کوین (Bitcoin)، مشهورترین و قدرتمندترین ارز دیجیتال در بازار کریپتوکارنسی‌ها است. این ارز دیجیتال توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، برنامه‌نویس روسی طراحی شد. اتریوم شبکه بزرگ رمزارزی است که در سال 2013 با هدف پشتیبانی از قراردادهای هوشمند به‌وجود آمد.


ویتالیک بوترین، عاشق بازی رایانه‌ای ورلد آف وارکرفت (World Of Warcraft) بود. بوترین متوجه شد که شرکت سازنده‌ی این بازی، یکی از گزینه‌های موردعلاقه وی را از بازی حذف کرده است. بوترین بابت این موضوع بسیار نارحت شد و حتی به گریه افتاد. این موضوع برای وی دردناک بود که بازی‌ها توسط شخصی خاص و به‌صورت متمرکز طراحی می‌شوند و می‌توانند گزینه‌های موردعلاقه کاربران را حذف کنند.


به همین خاطر، انگیزه لازم برای طراحی ارز دیجیتالی غیرمتمرکز را پیدا کرد. در جریان این برنامه‌های‌ غیرمتمرکز می‌توان توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) را ایجاد کرد که هیچکس قادر به تغییر آن‌ها نیست.


تغییر نام فیسبوک به متا
ماه اکتبر 2021، باز هم جرقه دیگری برای متاورس زده شد. زاکربرگ در مسیر تغییر نام پلتفرم خود به متاورس اشاره کرد. این ایده سبب شد تا اتفاق دیگری در مسیر جدی گرفتن متاورس رقم بخورد. به طوری که پس از آن، برخی دیگر از غول‌های تکنولوژي نیز به فکر تحقق Metaverse افتاده‌اند.


افزایش نرخ توکن‌های متاورس در مارکت کرپیتو
پس از تصمیم غول‌های تکنولوژی برای پرداختن به پروژه‌ Metaverse، برخی از توکن‌های متاورسی که روی شبکه‌ اتریوم ایجاد شده بودند، بسیار مورد توجه قرار گرفتند. به‌طوری‌که ارزش و رتبه آن‌ها در مارکت کریپتو بسیار بهبود پیدا کرد. به همین خاطر است که توصیه می‌شود روی این توکن‌ها سرمایه‌گذاری شود.


هرچقدر به Metaverse نزدیک‌تر شویم، بهتر می‌توانیم از دارایی‌های رمزارزی خود استفاده کنیم.
تا به این‌جا داستان شروع متاورس را بررسی کردیم و دیدیم که بسیاری از اتفاقاتی که در سال‌های قبل روی داده، در راستای اهدافی بوده که می‌تواند در دنیای متاورس برآورده شود. می‌بینید که گام‌های مؤثری در این باره برداشته شده، اما این گام‌ها بسیار پراکنده هستند. برای داشتن Metaverse، باید بتوان بین تمام این اطلاعات پراکنده، هماهنگی و یکپارچگی ایجاد کرد.


آواتارها در متاورس چیست؟
ریشه کلمه آواتار از کلمه Sanskrit به معنای «نزول» می‌آید که به خداهایی که به زمین فرود می‌آیند و شکل انسانی به خود می‌گیرند، اشاره دارد؛ اما در دنیای دیجیتال و متاورس، آواتارها شخصیتی انسانی یا شخصیتی ساختگی را در بازی‌های اینترنتی و متاورسی به تصویر می‌کشند. آواتارها در دهه 80 در میان کاربران اینترنت و گیمرها رایج شدند. بازی Ultima IV: Quest of the Avatar در سال 1985 آواتارهایی را به نمایش گذاشت که درجه‌ای از واقع‌گرایی را به همراه داشته باشد.


توسعه‌دهندگان بازی‌ها معتقد بودند که کاربران باید خود را به طور دقیق روی صفحه نمایش رایانه خود به صورت اول شخص نشان دهند. انجام این کار باعث عمیق‌تر شدن و غوطه‌ور شدن آن‌ها در تعامل با شخصیت‌های داستان و گیم‌پلی می‌شود.


درحال‌حاضر آواتارها در رسانه‌های اجتماعی نیز دیده می‌شود. حتماً آواتارهای اینستاگرام را که بسیار شبیه به مالک اصلی اکانت اینستاگرامی ساخته می‌شوند، دیده‌اید. آواتارها به معنای واقعی کلمه، نمایندگان تجسمی کاربران در دنیای مجازی و بازی هستند و اقدامات و تصمیمات آواتار با اپراتورهای آن‌ها یکسان است.


آواتارها در متاورس چه نقشی برعهده دارند؟
در دنیای متاورس افراد این فرصت هیجان‌انگیز را دارند که کل شخصیت خود را در فضای مجازی بسازند. یکی از شگفت‌انگیزترین ویژگی‌های متاورس، قابلیت شخصی‌سازی لباس، ویژگی‌های صورت و اندازه بدن است. حتی در حین معاشرت با دوستان، می‌توانید انتخاب کنید که در یک کنسرت «مجازی» چه لباسی بپوشید. در حقیقت، آواتارها در متاورس نسخه دیجیتالی افراد واقعی دنیای حقیقی هستند. اکثر مردم آواتارهای خود را دقیقاً شبیه به آنچه در زندگی واقعی دارند، می‌سازند. بااین‌حال، می‌توانید آواتارهای Metaverse خود را طوری سفارشی کنید که شبیه افراد دیگری به نظر برسند.


برای ایجاد این آواتارهای متاورس می‌توان از برنامه‌های مختلف استفاده کرد. هر برنامه ویژگی‌هایی برای این منظور را ارائه می‌دهد. برای مثال، می‌توانید خالق شخصیت کاملی شوید یا از نسخه‌های دیگر برای ساخت آواتار خود استفاده کنید.


کاربرد متاورس چیست؟
پیش‌نمایش‌های بسیاری در مورد متاورس وجود دارد. در واقع هرکس Metaverse را به شیوه متفاوتی برای خود به تصویر می‌کشد. اما به‌صورت کلی، همگی به دنیایی پویاتر اشاره دارند که در آن، دسترسی به هر امکانی به سهولت صورت می‌گیرد. با بررسی پیش‌نمایش‌های زیر می‌توان دید واضح‌تری نسبت به متاورس داشت:


آموزشی
شاید بتوان بهترین و سودمندترین رویکرد Metaverse را در رابطه با آموزش معنا کرد. در حال حاضر برای کسب تخصص در حیطه‌ای خاص، باید چند هزار ساعت آموزش حرفه‌ای گذرانده شود. این آموزش‌ها پراکنده هستند. کلاس‌های آنلاین، کلاس‌های حضوری، کتاب‌ها، جزوات، آزمایشات و همگی در بسترهایی جدا از هم ارائه شده‌اند.


حالا تصور کنید در دنیای متاورس بخواهیم برای زمینه‌ای خاص آموزش ببینیم. آن‌گاه دیگر نیازی نیست برای بهره‌گیری از دانش اساتید برتر به مکان‌های دور سفر کنیم، کتاب‌های قطور را مطالعه کرده و صدها ساعت فیلم آموزشی ببینیم. در متاورس، همه آموزش‌ها با ساختاری یکپارچه، دسته‌بندی شده و به‌صورت مرحله‌ای در اختیار ما قرار می‌گیرند؛ به‌طوری‌که در زمان سریع‌تری به برترین سطح تخصصی که می‌خواهیم، دست پیدا می‌کنیم!


سرگرمی
شاید بسیاری از سرگرمی‌ها باشند که در برهه‌هایی از زمان یا در موقعیت‌های مکانی خاص به آن‌ها دسترسی نداشته باشیم. برای مثال، اشخاصی که در مناطق استوایی زندگی می‌کنند، نمی‌توانند در محل زندگی خود، ورزش‌ها یا تفریحات زمستانی را داشته باشند. مگر اینکه به کشوری سردسیر سفر کنند. در متاورس همه‌چیز در هر زمان و مکانی ممکن است. اگر شما در شهری گرم زندگی می‌کنید و دل‌تان اسکی می‌خواهد، خب در متاورس تا دلتان بخواهد می‌توانید اسکی بازی کنید. شاید این تجربه‌ای مجازی باشد، اما آن‌چنان باکیفیت خواهد بود که شما حقیقتاً هیجان و لذت آن را حس خواهید کرد!


موسیقی
آهنگ‌های مورد علاقه‌مان را می‌توانیم دانلود کرده و روی گوشی‌هایمان داشته باشیم. می‌توانیم در کنسرت‌های حضوری یا آنلاین شرکت کنیم. اما ممکن است نتوانیم به‌موقع به کنسرت‌های موردعلاقه خود برسیم. کنسرت‌های آنلاین هم به اندازه کنسرت‌های واقعی لذت‌بخش نیستند.


در متاورس این محدودیت‌ها وجود ندارد. شما می‌توانید بدون اینکه از خانه خارج شوید، در هر کنسرتی که دل‌تان می‌خواهد شرکت نمایید. همراه دوستانتان برقصید و خوش بگذرانید. این می‌تواند تجربه واقعیتی مجازی یا واقعیتی افزوده باشد. یا حتی شما می‌توانید به کمک آواتار Avatar، یعنی نسخه‌ای شبیه‌سازی شده از خودتان، در رویدادهایی از این دست شرکت کنید.


کنفرانس
کنفرانس‌ها نیز مانند کنسرت‌ها می‌توانند به‌صورت حضوری یا آنلاین برگزار شوند. اما محدودیت‌های حضور فیزیکی و حضور آنلاین در ویدئو کنفرانس‌ها نیز وجود دارد. بنابراین می‌توان به تجربه‌ای برتر در رابطه با برگزاری چنین رویدادهایی در متاورس فکر کرد. به‌طوری‌که آواتار افراد در جلسات حاضر می‌شوند و تجربه‌ای ملموس را رقم می‌زنند.


آواتارها می‌توانند سرشان را برگردانند و به همکاران خود نگاه کنند؛ می‌توانند اظهار نظر کرده و نظرات دیگران را به چالش بکشند. همه این کارها را خود شما انجام می‌دهید، بدون اینکه مجبور باشید برای حضورتان در کنفرانس، مسیری را طی کنید یا به اسکایپ و دیگر رسانه‌های بصری متصل باشید!


خرید
بیشتر اوقات نمی‌توان به کیفیت جنس اقلام در فروشگاه‌های آنلاین پی برد. گاهی اندازه لباس‌ها در خرید‌های آنلاین اشتباه از آب درمی‌آیند. در خریدهای فیزیکی نیز نمی‌توانیم تنوع بالایی داشته باشیم. در متاورس هیچ کدام از این محدودیت‌ها جود ندارند. شما می‌توانید تمام اقلام موردنظر خود را برای خرید لمس کنید، جنس آن‌ها را بسنجید و بعد از اطمینان یافتن، خرید کنید. تمام طیف محصولی که شما خواستار آن باشید، به صورت یک‌جا در متاورس برای شما آماده خواهند شد.این مقاله هم اطلاعات جامعی رو درباره متاورس داده


این پیش‌نمایش‌ها را می‌توان برای هر تجربه دیگری در Metaverse نیز در نظر گرفت. شاید شما پیش‌نمایش‌های خلاقانه‌تری هم در این مورد داشته باشید.
ترفدهای جدید ایرانی در تکنولوژی...
ما را در سایت ترفدهای جدید ایرانی در تکنولوژی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ایمان اصلاحی torfand بازدید : 11 تاريخ : پنجشنبه 24 خرداد 1403 ساعت: 18:13