چه دلایلی باعث بدن درد و استخوان درد می شوند؟

ساخت وبلاگ

بدن درد عارضه­ای است که همه افراد حداقل یک بار آن را تجربه کرده­اند. این موضوع گاهی به­خاطر فعالیت­های بدنی رخ می­دهد و برخی مواقع امکان دارد که مربوط به بعضی بیماری­های خاص باشد.

بزرگ­ترین مشکلی که کوفتگی بدن در پی دارد، به­وجود آمدن اختلال در انجام فعالیت­های روزانه مثل راه­رفتن و حرکت­کردن است. به همین دلیل همه افراد بعد از مبتلاشدن به آن در جستجوی راهی هستند که هر چه سریع­تر موجب بهبود دردهای بدن آنها شود.

پس اگر شما هم در دسته این افراد قرار دارید، در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با علت­های به­وجود آمدن کوفتگی بدن و دردهای آن آشنا کنیم. همچنین اطلاعاتی نیز در رابطه با راهکارهای درمانی این درد در اختیارتان بگذاریم.

علت بدن درد چیست؟

درد و کوفتگی بدن به عوامل مستقیم و غیرمستقیم زیادی بستگی دارد که از میان آنها می­توان به سرماخوردگی، کم­خونی، مونونوکلئوز عفونی، پنومونی، فیبرومیالژیا، سندرم خستگی مزمن، آرتروز، لوپوس و دهیدراسیون اشاره کرد. در ادامه هر یک را بررسی می­کنیم.

سرماخوردگی یا آنفولانزا دلیل هستند

بدن فردی که به سرماخوردگی یا آنفولانزا دچار می­شود، به­خاطر مقابله با عفونت­های ویروسی دچار دردهای مکرر خصوصا در نواحی گلو، سینه و ریه خواهد شد. در این شرایط بهترین کار مصرف دارو، استراحت­کردن و نوشیدن آب است.

کم خونی باعث درد در بدن می­شود

کم‌خونی عارضه‌ای است که به‌دلیل کاهش تعداد گلبول‌های قرمز رخ می‌دهد. زمانی که این مشکل در بدن فردی بروز می‌کند، میزان اکسیژن‌رسانی به برخی اندام‌های بدن، کم می‌شود. باید بگوییم که دقیقا به همین دلیل است که برخی از نواحی بدن فرد دچار درد و کوفتگی خواهند شد.

مونونوکلئوز عفونی چیست و چه ارتباطی به بدن درد دارد؟

این بیماری به‌دلیل ویروس ابشتن بار به‌وجود می‌آید. این ویروس مسری است و یکی از شایع‌ترین عوامل درد بدن به‌حساب می‌آید. درصورتی‌که با علائم خستگی شدید، تورم لوزه‌ها، راش پوستی، گلودرد و سردرد درگیر هستید، به پزشک عمومی مراجعه کرده و راهکارهای درمانی را طی کنید.

چرا بیماری موجب درد و کوفتگی بدن می­شود؟

ذات‌الریه زمانی ایجاد می‌شود که ریه‌ها دچار عفونت شده باشند. این بیماری تاثیر مستقیمی روی سیستم تنفسی و تعریق بدن می‌گذارد. کسانی که ذات‌الریه دارند، نمی‌توانند به‌درستی نفس بکشند. به همین علت اکسیژن کافی از طریق خون به اندام‌های بدن نمی‌رسد و همین موضوع دردهای بدن و کوفتگی‌های آن را در پی دارد.

چه کسانی به فیبرومیالژیا مبتلا می­شوند؟

فیبرومیالژیا بیماری است که احساس خستگی را به کل بدن و استخوان‌های فرد بیمار منتقل می‌کند. درست است که نمی‌توان یک دلیل قطعی برای علت این بیماری بیان کرد، اما توجه داشته باشید که ضربه‌های جسمی، عفونت، استرس و جراحی می‌توانند عوامل به‌وجود آمدن آن باشند.

اگر در کنار بدن درد دچار سفتی عضلات، مشکلات خواب، حساسیت به نور و اختلالات مربوط به حافظه هستید، به پزشک عمومی مراجعه کرده و برای درمان سریع خود اقدام کنید.

سندرم خستگی مزمن و چه عوارضی دارد؟

کسی که به سندرم خستگی مزمن دچار است، حتی با وجود خواب و استراحت کافی، به‌شدت احساس خستگی و کوفتگی می‌کند. در این شرایط فرد به‌دلیل تجربه ضعف در بدن، دچار مشکلات دیگری نظیر گلودرد، سردرد و اختلالات حافظه می‌شود.

آرتروز چگونه موجب درد بدن می­شود؟

کسی که آرتروز دارد، با مشکلاتی مثل التهاب در مفاصل و عفونت در غضروف مفصلی درگیر است. این بیماری اندام‌های اطراف مفاصل را درگیر می‌کند و موجب محدودشدن حرکات فرد می‌شود. کسانی که کمبود کلسیم و پوکی استخوان دارند، بیشتر در معرض بدن درد ناشی از بیماری آرتروز هستند‌.

لوپوس چیست و چه نشانه­‌هایی دارد؟

در این بیماری، سیستم ایمنی به بافت‌های خودی، رگ‌های خونی، مفاصل و اندام‌ها حمله می‌کند. نتیجه چنین اتفاقی، احساس درد و التهاب در استخوان و اندام‌های مختلف بدن است. دقت کنید که برای درمان این بیماری باید به دکتر عمومی مراجعه کرد.

معرفی نقش کم‌آبی یا دهیدراسیون در کوفتگی بدن

تا زمانی که آب نباشد، بدن قادر به تنفس و هضم نخواهد بود. عملکرد بسیاری از اندام‌های داخلی بدن بدون وجود آب مختل می‌شود. به همین دلیل اکثر دکترهای عمومی توصیه می‌کنند که فرد در طول روز 8 لیوان آب مصرف کند. توجه داشته باشید که اگر بدن شما، مخصوصا در روزهای گرم سال، قادر به دریافت آب کافی نباشد، به بدن درد دچار خواهید شد.

چه عوامل دیگری موجب بروز درد در بدن می­شوند؟

به­جز موارد گفته­شده، عوامل دیگری نیز هستند که می­توانند نقش مستقیمی در کوفتگی بدن داشته باشند. از مهم­ترین آنها باید به مواردی که در ادامه آمده­اند، اشاره کرد:

  • کمبود ویتامین D
  • کمبود مواد مغذی بدن
  • افسردگی
  • دیابت
  • سلیاک
  • استرس
  • کم­کاری تیروئید
  • کمبود ویتامین خانواده B
  • کمبود کلسیم
  • بارداری
  • ورزش­های سنگین

روش‌های درمان دردها و کوفتگی‌های بدن

برای درمان درد و کوفتگی بدن می‌توانید از روش‌های دارویی و خانگی زیادی استفاده کنید که در ادامه هر 2 مورد را به‌طور کامل توضیح خواهیم داد.

چه داروهایی برای درمان کوفتگی بدن توصیه می­شوند؟

5 دسته دارو و قرص برای بدن درد و کوفتگی وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDS)
  • گلوکوکورتیکوئیدها (یعنی استروئیدهایی مثل پردنیزون و کورتیزون)
  • روش­های درمانی ضدروماتیسمی (DMARDS)
  • قرص­ها و داروهای مخدری (مانند کدئین و مورفین)
  • آن دسته از داروهایی که مهارکننده‌ی پمپ پروتون (PPI) هستند.

معرفی درمان‌های خانگی برای رفع درد و کوفتگی بدن

درصورتی‌که سبک زندگی فعلی خود را با داشتن رژیم غذایی سالم، انجام دادن ورزش‌هایی مثل یوگا، نوشیدن آب کافی، ماساژ، نوشیدن مداوم دمنوش‌های گیاهی و حمام آب ولرم برنامه‌ریزی کنید، می‌توان گفت که بزرگ‌ترین قدم را برای درمان خانگی بدن درد برداشته‌اید‌.

جمع‌­بندی

بدن درد عارضه­ای است که مربوط به بیماری­های مختلفی مثل دیابت، افسردگی، سرماخوردگی، کم­خونی، کمبود ویتامین­های D و B، سندروم خستگی مزمن، لوپوس، آرتروز و بسیاری موارد دیگر می­شود.

البته باید اضافه کنیم که همیشه مسئله مربوط به بیماری­های دیگر نمی­شود و گاهی ممکن است که این کوفتگی­ها به­عات فعالیت­های بدنی یا ورزش­های سنگین به­وجود آمده باشند.

با این حال اگر دچار کوفتگی بدن شده­اید و اطمینان دارید که طی چند روز گذشته، هیچ فعالیت بدنی سنگینی انجام نداده­اید، در اسرع وقت به پزشک عمومی مراجعه کنید. زیرا ممکن است علت دردهای شما مربوط به کم­آبی یا مشکلات جدی­تری باشد که هر چه زودتر اقدام کنید، قادر به درمان سریع­تر خود خواهید بود.

ترفدهای جدید ایرانی در تکنولوژی...
ما را در سایت ترفدهای جدید ایرانی در تکنولوژی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ایمان اصلاحی torfand بازدید : 60 تاريخ : جمعه 3 شهريور 1402 ساعت: 15:20

خبرنامه