رم دو کاناله چیست؟

ساخت وبلاگ
رم دو کاناله چیست؟

ساختار رم دوکاناله DDR/DDR2/DDR3 و SDRAM ها یک نوع تکنولوژی مادربرد است. که میزان انتقال اطلاعات و مسیر های مسی بین حافظه رم و کنترل کننده رم را دوبرابر می کند. رم های دوکاناله از طریق دو مسیر ۶۴ بیتی با کنترل کننده رم در ارتباط هستند که در هر انتقال تنها ۶۴ بیت اطلاعات منتقل می شود. پس نتیجه اینکه در حالت دوکاناله به هرکدوم از رم ها یک مسیر ۶۴ بیتی اختصاص می یابد که در مجموع ۱۲۸ بیت پهنای باند برای انتقال اطلاعات از رم به پردازنده فراهم می کند و در واقع هرچی پهنای باند بیشتر باشد عملکرد پردازنده نیز بیشتره!

کنترل کننده رم که وظیفه انتقال اطلاعات از رم به پردازنده را بر عهده دارد و قادر به استفاده از ۲ کانال ۶۴ بیتی برای تبادل داده با ۲ رم می باشد. کنترل کننده های حافظه طراحی های مختلفی دارند. تا قبل از سال ۲۰۰۳ بیشتر شکل کنترل کننده ها تک کاناله بود که مزایاش این بود که قیمت کم و انعطاف پذیری بالایی داشت. هنگامی که رم نمیتونه با پردازنده ارتباط برقرار کنه و حالت تنگنا اتفاق میفته و در واقع پردازنده اطلاعاتی برای پردازش نداره. در ساختار های تک کاناله که سرعت باس پردزانده بیشتر از سرعت حافظه است ، بیشتر دچار این تنگناها می شوند. تا اخر این مطلب با ما همراه باشید.




پیکربندی رم دوکاناله با افزایش پهنای باند این مشکل را کاهش می دهد. و هرچه پهنای باند بیشتر بشه عملکرد پردازنده بیشتر میشه! در ساختار رم های دوکاناله دوعدد اسلات رم موازی هم بکار رفته. قبل از ظهور dual channel حافظه رم تنها از طریق یک مسیر ۶۴ گیگابایتی با پردازنده در ارتباط بود. با تکنولوژی دوکاناله مسیر های ارتباطی بین رم و پردازنده دو برابر میشه(۱۲۸ تا). تکنولوژی معماری دوکاناله سرعت حافظه رم را بهبود می بخشد.
لازمه ی فعال کردن این تکنولوژی اینه که تعداد دو یا بیشتر ماژول رم های DDR/DDR2/DDR3 SDRAM در اسلات هایی با رنگ های مشابه نصب شوند. مثلا یک رم دوگیگابایت را به اسلات آبی در یک کانال و یک رم ۲ گیگ دیگه رو به اسلات آبی در کانال دیگه بزنید.



این کانال ها به هرکدام از ماژول های رم این امکان را می دهند تا به صورت مجزا به کنترل کننده حافظه دسترسی داشته باشند. و پهنای باند را افزایش دهند. ماژول هایی که در سرعت های مختلف رتبه بندی شده اند نیز می توانند در حالت دوکاناله اجرا شوند هرچند مادربرد تمام ماژول های حافظه را با سرعت کمترین ماژول اجرا می کند. البته در بعضی مواقع بستگی به نوع مادربرد دارد که برای استفاده در حالت دوکاناله با کدوم مدل ماژول سازگار است. به همین دلیل توصیه می شود از جفت های یکسان ماژول های رم استفاده کنید چراکه بعضی از مادربردها ساختاری دارند که تنها از یک جفت ماژول همگرا استفاده می کنند.
در واقع پیکر بندی دوکاناله تکنولوژی مخصوص مادربرد است و این تکنولوژی به ماژول های رم اطلاق نمی شود این به این معنیه که هر جفت ماژول رم هم حافظه های تک کاناله و هم حافظه های دوکاناله را ساپورت می کنند و بستگی به این دارد که مادربرد این امکان را داشته باشد یا نه.
ترفدهای جدید ایرانی در تکنولوژی...
ما را در سایت ترفدهای جدید ایرانی در تکنولوژی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ایمان اصلاحی torfand بازدید : 294 تاريخ : پنجشنبه 18 بهمن 1397 ساعت: 4:49

خبرنامه