مراحل طراحی سایت چیست؟

ساخت وبلاگ
اغلب طراحان وب هنگام طراحی سایت به مسائل فنی مانند فریم ها، کد و مدیریت محتوا تمرکز دارند، اما طراحی وب سایتی موفق فقط به چگونگی قرار گرفتن آیکون های شبکه های اجتماعی و تصاویر خیره کننده شما در وب سایت نیست. امروزه وب سایت های موفق از یک استراتژی جامع و هماهنگ برخوردار هستند و رمز موفقیت شما نیز همین مورد است.
طراحی وب سایت های موفق فراتر از مسائل زیبایی شناسی است. آن ها بازدید کنندگان را جذب می کنند و به افراد کمک می کنند تا محصول، شرکت و نام تجاری را از طریق شاخص های مختلف، شامل تصاویر، متن و تعاملات، درک کنند، به این معنی که هر عنصر از سایت شما باید به سمت یک هدف مشخص کار کند. اما چگونه این ترکیب هماهنگ از عناصر سایت ایجاد می شود؟ از طريق يک فرآيند طراحی وب سایتی جامع که هر دو عامل فرم و عملکرد را به حساب می آورد.
ما این روند طراحی وب سایت را در 7 مرحله زیر قرار داده ایم:

  1. شناسایی هدف: بررسی ایده و صحبت با مشتری درباره اهدافی که قصد دارد در پروژه تحقق یابد. هدف از طراحی سایت چیست؟
  2. محدوده زمانی انجام پروژه: هنگامی که اهداف سایت را شناسایی کردید، می توانید محدوده زمانی انجام پروژه را تعیین کنید. صفحات و ویژگی های مورد نیاز وب سایت چیست؟ طراحی سایت چه مدت طول خواهد کشید؟
  3. ایجاد نقشه سایت و wireframe: بعد از تعیین محدوده زمانی پروژه، می توانیم شروع به ساختن نقشه سایت و wireframe (شمای کلی سایت) کنیم. ارتباط بین محتوا و ویژگی های وب سایت در محدوده زمانی تعیین شده به چه صورتی خواهد بود؟
  4. ایجاد محتوا: اکنون که ما تصویر بزرگتری از وب سایت در ذهن خود داریم می توانیم به صورت دقیق تر محتوا هر صفحه را مشخص کنیم. سعی کنید محتوا صفحات شما پیرامون یک موضوع خاص باشد که این مورد در بهینه سازی سایت توسط موتور های جستجو گر نیز اهمیت زیادی خواهد داشت.
  5. عناصر بصری سایت: با استفاده از معماری سایت و برخی محتویات خاص می توانید روی برند سازی وب سایت خود به صورت بصری کار کنید. روش های متریال دیزاین و فلت دیزاین از جمله موثر ترین روش های طراحی سایت در حال حاظر هستند.
  6. تست سایت: اکنون شما تمام صفحات سایت و نحوه نمایش آن ها به بازدید کنندگان را تعریف کردید، اما نیاز به زمان هست تا متوجه شوید همه چیز به خوبی کار می کند. وب سایت را با استفاده از مرور گر ها و دستگاه های مختلف تست کنید و همه مسائل مربوط به UI و UX را بررسی نمایید.
  7. راه اندازی سایت: وقتی مطمئن شدید که همه چیز به درستی کار می کند، زمان راه اندازی وب سایت شما فرا رسیده است. این قسمت شامل برنامه ریزی های راهبردی و استراتژی های ارتباطی شما می باشد.

حال که با هر مرحله آشنایی پیدا کردید اجازه دهید درباره هر مورد عمیق تر صحبت کنیم:
شناسایی هدف

در مرحله اولیه، طراح باید هدف سایت را با مشورت نمودن با مشتری یا سایر سهامداران، شناسایی کند. سوالاتی ممکن است در این مرحله ایجاد شوند عبارتند از:

  • سایت برای چه کسی است؟
  • آنها انتظار دارند که در آن چه کاری انجام بدهند؟
  • آیا هدف اصلی این وب سایت، اطلاع رسانی، فروش یا سرگرمی است؟
  • آیا وب سایت هسته اصلی برندینگ را در بر می گیرد یا بخشی از استراتژی برندینگ خواهد بود؟
  • در صورت وجود داشتن سایت های رقیب، چگونه باید این سایت از آن ها الهام بگیرد تا از رقبای خود متمایز باشد؟

این مهم ترین بخش فرآیند طراحی وب سایت است. اگر این سئوالات پاسخی نداشته باشند، کل پروژه می تواند در جهت اشتباه تنظیم شود. شاید بهتر باشد بعضی اهدافی را که برای شما به وضوح مشخص شده اند را به صورت خلاصه بنویسید. این مورد می تواند کمک کند تا پروژه شما در مسیر درستی قرار گیرد.
محدوده زمانی انجام پروژه

یکی از شایع ترین و دشوارترین مسائل در پروژه های طراحی وب، محدوده زمانی پروژه است. در اغلب موارد مشتریان یک هدف در ذهن خود دارند و این هدف در طول فرآیند طراحی به مرور گسترش می یابد و یا تغییر می کند. ممکن است مواردی مانند طراحی اپلیکیشن تحت وب، ایمیل ها و تهیه پوش ناتیفیکیشن ها نیز به پروژه اضافه شود. این مسائل در اغلب موارد برای طراحان مشکل ساز نیست و فقط منجر به کار بیشتر می شود، اما اگر افزایش انتظارات با افزایش بودجه یا جدول زمانی همخوانی نداشته باشد، پروژه به سرعت می تواند از واقعیت دور شود.
یک نمودار گانت، که یک جدول زمانی واقع بینانه برای پروژه را مشخص می کند. این نمودار می تواند به تعیین مرزها و مهلت های قابل دست یابی در پروژه کمک کند. این یک مرجع ارزشمند برای طراحان و مشتریان است و کمک می کند تا همه به اهداف مد نظر خود دست یابند.
ایجاد نقشه سایت و wireframe


نقشه سایت پایه و اساس هر وب سایت را ایجاد می کند و کمک می کند تا طراحان به خوبی معماری اطلاعات وب سایت و ارتباط بین صفحات مختلف و عناصر محتوا را مشخص کنند. ساخت یک سایت بدون نقشه سایت مانند ساخت یک خانه بدون یک طرح است و این در اکثر مواقع خوب نخواهد بود.

گام بعدی ساخت Wireframes است. Wireframes ابزاری برای ذخیره سازی طراحی بصری سایت و عناصر محتوا را فرآهم می کند و می تواند به شناسایی چالش ها و شکاف های بالقوه از طریق نقشه سایت کمک نماید. برخی از طراحان از ابزارهایی مانند Balsamiq یا Webflow استفاده می کنند تا قاب های خود را ایجاد کنند. من شخصا دوست دارم که به اصول اولیه برگردم و از کاغذ و قلم قابل اعتماد خودم استفاده کنم.
ایجاد محتوا


هنگامی که چارچوب وب سایت شما به خوبی مشخص شد، می توانید از مهمترین جنبه های سایت شروع کنید: محتوای نوشته شده.
محتوا دو هدف اساسی دارد:


  1. محتوا جذاب و درگیر کننده: اولا محتوا می تواند خوانندگان را درگیر کند و آنها را به انجام اقدامات لازم برای تحقق اهداف سایت هدایت نماید. این موضوع توسط خود محتوا (نوشتن) و نحوه ارائه (تایپوگرافی و عناصر ساختاری) انجام می پذیرد. محتوا کسل کننده، مرده و بیش از حد زیاد به ندرت بازدید کنندگان را برای مدت زیادی در وب سایت شما نگه می دارد. محتوا کوتاه، شگفت آور و جذاب توجه بازدید کنندگان را جلب کرده و می تواند سبب شود تا آن ها با کلیک روی لینک های داخلی از صفحات دیگر نیز بازدید کنند.
  2. سئو سایت: محتوا می تواند نمایش سایت توسط موتور های جستجو را افزایش دهد. تولید یا بهبود محتوا همواره یکی از بهترین روش های سئو و بهینه سازی سایت توسط موتور های جستجو شناخته شده است. استفاده از کلمات و عبارات کلیدی درست برای موفقیت وب سایت ها ضروری است. من همیشه از ابزار Google Keyword Planner استفاده می کنم. این ابزار میزان جستجو را برای کلمات کلیدی و عبارات بالقوه نشان می دهد. ابزار Google Trends نیز برای شناسایی میزان محبوبیت کلمات کلیدی مفید است.

محتوایی که به خوبی نوشته شده، آموزنده و غنی از کلمات کلیدی است به راحتی توسط موتورهای جستجو شناسایی می شود، که همه این کار ها باعث می شود تا سایت راحت تر توسط موتور های جستجو پیدا شود. به طور معمول، مشتری شما بخش عمده ای از محتوا را تولید می کند، اما بسیار مهم است که شما آن ها را راهنمایی کنید که چه کلمات کلیدی و عباراتی را باید در متن و محتوا خود داشته باشند.
عناصر بصری سایت


اکنون زمان ایجاد طراحی بصری سایت سایت است. این بخش از فرآیند طراحی سایت اغلب توسط عناصر تجاری موجود، انتخاب رنگ و لوگو، همراه با عنوان مشخص شده توسط مشتری شکل گرفته است. این مرحله ای است که یک طراح وب سایت می تواند به خوبی در آن درخشش داشته باشد.
تصاویر در حال حاضر نقش مهمی در طراحی وب دارند. نه تنها تصاویر با کیفیت بالا یک نگاه حرفه ای از وب سایت ایجاد می کنند، بلکه می توانند پیام هایی را به مخاطبان ارائه دهند و به ایجاد اعتماد کمک می کنند. امروزه استفاده از محتوا بصری برای افزایش کلیک، مشارکت و درآمد استفاده می شود، زیرا ارائه پیام در غالب تصاویر به ندرت باعث خسته شدن و نارضایتی کاربران سایت شما می شود.
تست سایت


هنگامی که سایت دارای تمام تصاویر و محتویات است، شما می توانید آن را تست کنید. به طور کامل هر صفحه را تست کنید تا اطمینان حاصل کنید که تمام لینک ها کار می کنند و وب سایت به طور مناسب بر روی تمام دستگاه ها و مرورگرها بارگذاری می شود. اشتباهات ممکن است در نتیجه اشتباهات کوچک برنامه نویسی باشد، بهتر است که این مشکلات را همین الان حل کنیم تا این که یک سایت خراب را برای عموم ارائه دهیم. SEO Spider یکی از ابزار هایی هست که شما می توانید برای تست سایت خود از آن استفاده نمایید. در آخر نگاهی به متا صفحات و توضیحات نیز داشته باشید. حتی کلمات موجود در عنوان متا نیز می تواند در عملکرد صفحات در موتور های جستجو تاثیر بگذارد.
راه اندازی سایت


اکنون به شیرین ترین بخش فرآیند طراحی سایت می رسیم. هنگامی که همه چیز کاملا مورد آزمایش قرار گرفته است و سایت شما آماده راه اندازی است. انتظار نداشته باشید که همه چیز کاملا درست کار کند. هنوز ممکن است برخی از عناصر وجود داشته باشند که نیاز به تعمیر دارند. طراحی وب یک فرآیند تدریجی و مداوم است که نیاز به تعمیر و نگهداری دائمی دارد. نکته کلیدی که باید در مرحله راه اندازی سایت به خاطر داشته باشید این است که کار شما تمام نشده است. زیبایی دنیای وب این است که هیچ وقت تمام نخواهد شد. سایت خود را به طور مداوم تست کنید، محتوا جدید تولید کنید و محتوا های قدیمی آن را آپدیت کنید.
ترفدهای جدید ایرانی در تکنولوژی...
ما را در سایت ترفدهای جدید ایرانی در تکنولوژی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ایمان اصلاحی torfand بازدید : 254 تاريخ : جمعه 4 اسفند 1396 ساعت: 20:09

خبرنامه